Top 100 – Cele mai puternice fotografii facute vreodata – Partea XX

Iata ca am ajuns la ultimul episod din aceasta serie, inceputa acum aproape 3 ani:

Loc 96 – “Piciorul Elefantului” – Poza, facuta la 10 ani dupa dezastrul de la Cernobil, surprinde interiorul reactorului nuclear de unde a inceput sa curga materialul radioactiv ce a topit cimentul. Acesta este considerat si acum unul din cele mai periculoase locuri de pe pamant.

loc96

Povestea din spatele pozei: http://nautil.us/blog/chernobyls-hot-mess-the-elephants-foot-is-still-lethal

Loc 97 – “Gadget” – Poza surprinde gadgetul ce a marcat inceputul unei noii perioade istorice – era atomica – aceasta fiind prima bomba atomica creata.

loc97

Povestea din spatele pozei: http://www.businessinsider.com/heres-a-photo-of-the-worlds-first-atomic-bomb-2015-5

Loc 98 – “Bancnote folosite pe post de tapet” – Poza din 1923 arata un barbat folosind marcile germane pe post de tapet de perete in timpul hiperinflatiei din Germania cauzate de Primul Razboi Mondial.

loc98

Povestea din spatele pozei: http://rarehistoricalphotos.com/using-banknotes-wallpaper-hyperinflation-germany-1923/

Loc 99 – “Soldati germani pun masca de gaze unui magar” – Poza este amuzanta si tragica in acelasi timp. Ea surprinde doi soldati germani ce au pus masca de gaze pe magarul lor pentru a il proteja de atacurile cu arme biologice. Ea surprinde contrastul dintre perceptia romantica asupra razboiului de la inceputul conflictului, si realitatea cruda a razboiului modern ce presupune utilizarea armelor de distrugere in masa.

loc99

Povestea din spatele pozei: http://rarehistoricalphotos.com/two-german-soldiers-mule-wearing-gas-masks-wwi-1916/

Loc 100 – “Sarutul de 2800 de ani” – Aceasta este poza perfecta pentru a incheia aceasta serie de poze. Plina de optimism, poza pare ca surprinde un cuplu ce a murit acum aproximativ 2800 de ani si ce par sa se sarute.

loc100

Povestea din spatele pozei: http://rarehistoricalphotos.com/2800-year-old-kiss/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *